Πειραιάς - Piraeus
Welcome!!
Πειραιάς - Piraeus
Welcome!!
Πειραιάς - Piraeus
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


a forum about Piraeus and suburbs
 
ΦόρουμΠόρταλLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

 

 Τα μουσικα συγκροτηματα του Πειραια

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
michaelmik




Αριθμός μηνυμάτων : 2
Points : 14077
Ημερομηνία εγγραφής : 07/01/2012

Τα μουσικα  συγκροτηματα του Πειραια Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Τα μουσικα συγκροτηματα του Πειραια   Τα μουσικα  συγκροτηματα του Πειραια I_icon_minitimeΣαβ Ιαν 07, 2012 3:08 pm

στον Πειραια ξεκινησαν μερικα απο τα μεγαλυτερα συγκροτηματα κ μουσικοι την δεκαετια του 1960 με πολλα απο τα μελη σημερα να ειναι ενεργα κ να εχουν κανει καριερα

BLUE BIRDS (1964, Πειραιάς)
Γιώργος Πετρίδης: Τραγούδι
Γιάννης Ψιμόπουλος: Κιθάρα, Τραγούδι
Λεωνίδας Λουλούδης: Μπάσο
Σωκράτης Αρδαβάνης: Όργανο
Γαβρίλης Παντζής: Ντραμς

NEW HOPES (1967, Πειραιάς)
Φώτης Φραγκιάς: Τραγούδι
Δημήτρης Σαντοριναίος: Κιθάρα
Γιώργος Μπεκιάρης: Μπάσο
Χρήστος Κωνσταντάκης: Όργανο
Σταύρος Γιουλάκης: Ντραμς
Sophie: (+1968), Τραγούδι

PERSONS (1966, Πειραιάς)
Ηλίας Ασβεστόπουλος: Τραγούδι (-1969)
Γιάννης Σπάθας: Κιθάρα
Αντώνης Πιτσολάντης: Μπάσο (-1966, +Αντώνης Τουρκογιώργης)
Ηλίας Μπουκουβάλας: Ντραμς

SOVER GROUP (1968, Πειραιάς)
Μάκης Καλαβρός: Τραγούδι (-1970, +Τάκης Μπινιάρης)
Σταύρος Λαδάς: Κιθάρα
Γιώργος Μελέκης: Μπάσο (-1970, +Δημήτρης Λαϊνόπουλος, -1970, +Ανδρέας Εγγλέζος)
Σούλης Κουερίνης: Όργανο (-1970, +Νίκος Μπακέλας)
Γιάννης Βάλβης: Ντραμς
Έλενα: (+1968, Τραγούδι -1970)

VIKINGS (1964, Πειραιάς)
Αντώνης Βαρδής: Κιθάρα, Τραγούδι
Γιώργος Μελέκης: Μπάσο (-1968, +Νίκος Μητσόπουλος)
Γιώργος Μυλωνάς: Όργανο
Γιάννης Πανταζής: Ντραμς (-1968, +Αντώνης Ιωάννου)
Αντώνης Στεφανίδης: (+1967), Τραγούδι
Σταύρος Λαδάς: (+1967), Κιθάρα
Τάσος Χαμουρτιάδης: (+1967), Κιθάρα


Οι 2002 GR δημιουργούνται το 1974. Την ίδια χρονιά υπογράφουν συμβόλαιο με την MBI και κυκλοφορεί ο πρώτος τους δίσκος με τον τίτλο "Πόλα". Το 1976 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο: "Σιδερένιος Άνθρωπος". Με την κυκλοφορία αυτού του δίσκου λήγει και το συμβόλαιο τους με την MBΙ.
Εκείνη την χρονική περίοδο ο τρόπος διασκέδασης αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει και το λεγόμενο "εμπορικό" τραγούδι κερδίζει έδαφος. Οι 2002 GR εξακολουθούν να εμφανίζονται σε clubs, αλλά απέχουν συνειδητά από την δισκογραφία. To 1982 παρατηρείται αναβίωση και άνθιση της ελληνικής pop και rock μουσικής, που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρκετά συγκροτήματα τότε γνωρίζουν ιδιαίτερη επιτυχία. Την συγκεκριμένη χρονιά διαμορφώνεται οριστικά η σύνθεη των 2002 GR: Ηλίας Ασβεστόπουλος, Γιάννης Χατζησόγλου , Σωτήρης Καραούλιας και Στέλιος Καραΐνδρος. Παράλληλα, ανανεώνουν το συμβόλαιό τους με την ΜΒΙ και κυκλοφορούν το τρίτο τους δίσκο με τίτλο "V.O.L. 3". Αυτός ο δίσκος γίνεται χρυσός πρωτού καν περάσουν έξι μήνες από την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Ακολουθούν 4 δίσκοι: "Amomoria"(1984), "2002GR"(1986), "Πέστε με τρελλό"(1989), "Μπανάνες"(1990). Το 1990 λήγει το συμβόλαιό τους με την ΜΒΙ. Ακολουθούν τρία χρόνια δισκογραφικής απραξίας. Το 1993 υπογράφουν συμβόλαιο με την FM Records. Παράλληλα αποχωρεί από το συγκρότημα ο Στέλιος Καραΐνδρος και προστίθενται ο Γιώργος Ανδριώτης (τύμπανα) και ο Γιώργος Σερνγκελίδης (πλήκτρα). Το καλοκαίρι του 1993 κυκλοφορεί ο δίσκος "Τα βράδια τα επόμενα", ενώ την άνοιξη του 1995 επανέρχονται δισκογραφικά με το "The best of ...1995", που περιλαμβάνει τραγούδια τους που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν, αλλά και καινούργια.
Τα τραγούδια "Είπες πώς", "Μαγική αυλή", "Άννα", "Τι να σου προσφέρω", "Το μετρό" οι 2002 GR τα ενορχήστρωσαν ξανά, χωρίς να ξεφεύγουν από τις αρχικές μελωδικές τους γραμμές, απλώς χρησιμοποιώντας τις δυνατότητές της σύγχρονης τεχνολογίας, προσθέτοντας επιπλέον θετικά στοιχεία. Η ερμηνευτική ωριμότητα που χάρισε ο χρόνος στον Ηλία Ασβεστόπουλο, (ψυχή του συγκροτήματος), είναι εμφανής και δίνει άλλη διάσταση σ'αυτά τα τραγούδια.

Σύνθεση :
Ηλίας Ασβεστόπουλος : Τραγούδι
Γιάννης Χατζησόγλου : Κιθάρες, φωνητικά
Σωτήρης Καραούλιας : Μπάσο, κιθάρα, φωνητικά
Στέλιος Καραΐνδρος : Τύμπανα, φωνητικά


Ο Ιωάννης Κωνσταντίνου Νικολάου γεννήθηκε στον Πειραιά και από πολύ μικρός αγάπησε την κιθάρα πρώτα και την μουσική μέσα από τα τραγούδια αργότερα.
Το 1974 παίρνει μαθήματα κλασσικής κιθάρας και θεωρίας της μουσικής από τον Γιάννη Συνοδινό. Παράλληλα δημιουργεί με τον Αντώνη Μιτζέλο το πρώτο ερασιτεχνικό συγκρότημα.
Το 1980 γνωρίζει τον Σκωτσέζο μουσικό Howe Stewart και παίζουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Αγγλόφωνα τραγούδια.
Το 1985 γνωρίζει τον Παντελή Θαλασσινό και δημιουργούν το φωνητικό ντουέτο Λαθρεπιβάτες.
Το 1987 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε». Με συμμετοχή της Ελένης Δήμου,

Αντωνης Μιτζελος

Αξιόλογος σύγχρονος κιθαρίστας, τραγουδοποιός και ενορχηστρωτής της τελευταίας 15ετίας, που «άνθησε» μέσα από τα Συγκροτήματα «P.L.J. Band» και «Τερμίτες». Είναι επίσης στιχουργός πολλών τραγουδιών άλλων τραγουδοποιών. Έχει κάνει σπουδές ανώτερων θεωρητικών. Γνωστότερα τραγούδια του: «Άγγιξέ με», «Με το ίδιο μακό» (με την Ελ. Αρβανιτάκη), «Σκόνη» (με τον Γ. Νταλάρα), «Χάνομαι» (με τον Π. Γαϊτάνο), «Πρώτη μας φορά» (από τον πρόσφατο δίσκο «Φύλακας Άγγελος» 1999, που περιλαμβάνει τραγούδια του Μιτζέλου διαφόρων «εποχών» της δημιουργικής του παραγωγής, ερμηνευμένα από τον Γ. Κότσιρα), κ.λπ. Στους ατομικούς δίσκους του και η «Ναυς των ονείρων» (1997, με τραγουδιστή τον γεννημένο το 1964 στον Πειραιά Γιάννη Σμοϊλη).

Αντωνης Τουρκογιωργης

Δημοφιλής κιθαρίστας-τραγουδιστής του Χώρου της «τζαζ»-«ροκ»` επίσης τραγουδοποιός. Διετέλεσε μέλος των «Persons» (1967), των «You Guys» και των «Socrates drank the Conium» (1970). Τότε, ως φοιτητής αγγλικής φιλολογίας ήταν ακόμα ερασιτέχνης μουσικός. Όμως η τεράστια επιτυχία της Συναυλίας των Χριστουγέννων του 1971 στο Γήπεδο του Σπόρτινγκ και η σαγηνευτική επιρροή του Jimmy Hendrix τον έκαναν επαγγελματία. Από το 1988 ακολουθεί τον προσωπικό του δρόμο (με το προσωπικό του γκρουπ, τους «Off Balance»). Το 1991 παρουσίασε στον δίσκο «Θρύλος Ολυμπιακός» 6 «ποδοσφαιρικά τραγούδια του (Ύμνος στον Ολυμπιακό», «Θρύλος», «Οι κιθάρες του Πειραιά», «Ρίο ντε Πειρέιρο», «Θέλω μεγάλο σκορ», «Μετά τη νίκη»). Έπαιξε και ενορχήστρωσε τον 7ο ατομικό δίσκο του Χρ. Κυριαζή «Άλλο τί θέλω, άλλο τί μπορώ» (1997). Το 1998, μετά από 6 χρόνια, παρουσίασε τον δίσκο του «Ουφ!» (με τραγούδια σε ύφος «ροκ» και «μπλουζ»). Συνεργάστηκε με τους Ν. Αντύπα και Γ. Σπάθα (στους «You Guys» και τους «Socrates»). Στα τραγούδια του (στίχοι-μουσική): «Αυτή ειν’ η γειτονιά σου», «Βήματα», «Δημόσιος κίνδυνος», «Πανικός στο Σούπερ Μάρκετ», «Στέλλα σ’ αγαπάω...Τάκης!», «Τα κόκκινα γοβάκια», «Σαχάρα», «Εμένα ν’ ακούς», «Τραγουδάω», «Σε θέλω Μάγκυ», «Τη νύχτα αυτή δε θέλω τίποτα», «Ο ζηλιαρόγατος», «Γυναίκα αράχνη», «Γουι αρ δε κιτς», «Το τέρας», «Ο ροκεντρούλης», «Βασιλιάς για μια νύχτα», «Οδός ανθέων», «Στη φωτιά», «Το πάρτι», «Θα ζήσω μόνη», «Τόσα χρόνια κυνηγός», «Σ’ αγαπάου-άου-άου», «Ο μισοτελειωμένος», «Ροκάς, ρεμάλι και ρεμπέτης», «Τα νεύρα μου», «Μην ενοχλείτε!», κ.λπ. Στους—εκτός «Socrates»--δίσκους του: «Ερωτικές κόντρες» (1986), «Τα μάτια 14» (1986), «Επεισόδιο» (1988), «Μόνον όρθιοι» (1990), «Πυρ-Γυνή και Rock ’n’ Roll» (1991), «Θρύλος Ολυμπιακός» (1991), «Βήματα» (1992, ανατύπωση 1993), «Σε μπαρ και καφενεία» (1992, συμμετοχή), «Χρώματα» (1995, με συνερμηνεύτρια και συνδημιουργό τη σύζυγό του Λίνα Τουρκογιώργη—το γένος Μπαμπατσιά).


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
michaelmik




Αριθμός μηνυμάτων : 2
Points : 14077
Ημερομηνία εγγραφής : 07/01/2012

Τα μουσικα  συγκροτηματα του Πειραια Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τα μουσικα συγκροτηματα του Πειραια   Τα μουσικα  συγκροτηματα του Πειραια I_icon_minitimeΔευ Ιαν 09, 2012 9:53 am

Bαγγελης Γερμανος


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Ξεκίνησε σαν τραγουδιστής και κιθαρίστας σε μαθητικά και συνοικιακά γκρουπάκια. Σπούδασε κιθάρα και θεωρητικά. Αφού τελείωσε το Λύκειο, μπήκε στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου θεσσα-λονίκης. Φοιτητής, τραγουδούσε Ντύλαν, Ντόνοβαν, Μπήτλς και Στόουνς σε νεοκυματικές μπουάτ. Είχε ήδη αρχίσει να γράφει τα πρώτα του τραγούδια.

Η επαφή του με το κοινό της Αθήνας γίνεται τις χρονιές 71-73. Κατεβαίνει με μεταγραφή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εμφανίζεται στο RODEO κι έπειτα στο ΚΥΤΤΑΡΟ, παίζοντας και τραγουδώντας στο συγκρότημα του Δ. Σαββόπουλου, και παράλληλα τραγουδώντας στην αρχή του προγράμματος τα δικά του τραγούδια. Τα καλοκαίρια τραγουδάει στην Πλάκα, στην μπουάτ "Πέμπτη Εποχή".

To 1974, απογοητευμένος από τη μιζέρια του Ελληνικού μουσικού χώρου, και αφού οι εταιρείες αδιαφόρησαν για το υλικό του, σταματάει τις ζωντανές εμφανίσεις. Τελειώνει το Πανεπιστήμιο και το στρατό εργάζεται σαν μαθηματικός για πέντε περίπου χρόνια. Δεν σταματά ποτέ να γράφει τραγούδια, ως το 1981 που κυκλοφορεί ο πρώτος του μεγάλος δίσκος "ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ". Ξαναρχίζει εμφανίσεις.

Κατόπιν προσκλήσεως του Μάνου Χατζιδάκι παίρνει μέρος στον Μουσικό Αύγουστο, στο Ηράκλειο Κρήτης. Στους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας διακρίνεται με το τραγούδι "0 Λαθρόβιος" πάντα σε μουσική και στίχους δικούς του. To 1982 συνεργάζεται με τον Λ. Κηλαηδόνη στο "ΚΥΤΤΑΡΟ" και το καλο-καίρι του ίδιου χρόνου περιοδεύουν δίνοντας συναυλίες σε δέκα μεγάλες ελληνικές πόλεις.

Την Άνοιξη του '84 παίρνει το κινηματογραφικό του βάπτισμα πρωταγωνιστώντας στο φιλμ "ΒΑΡΙΕΤΕ" του Ν. Παναγιωτόπουλου. Τον επόμενο χρόνο παίζει και γρά-φει μουσική στην τηλεταινία του Δ. Καρβέλα "Οδός Πανεπιστημίου δεν υπάρχει". Τον χειμώνα του '98 πρωταγωνιστεί στην ταινία "0 ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ" του Κόκκινου. Την επόμενη χρονιά πρωταγωνιστεί στη σειρά του ΑΝΤ1 "ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΡΑΣΙ" με τη Μπέτυ Λιβανού.

Τον Μάιο του 2000 κυκλοφορεί ο καινούργιος του δίσκος με δέκα δικά του τραγούδια και τίτλο "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ".

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Τα μουσικα συγκροτηματα του Πειραια
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πειραιάς - Piraeus :: Συζητήσεις - Conversations :: Διάφορα-
Μετάβαση σε: